Artikel Pilihan
You are here: Home / TRENDING / Bila dah kukuh, baru boleh masuk line….
Bila dah kukuh, baru boleh masuk line….

Bila dah kukuh, baru boleh masuk line….

Saya mau kongsi kisah saya dengan seorang gadis bernama Farah (bukan nama sebenar). Orangnya comel dan kecil molek. Saya mula mengenalinya semasa di sekolah menengah. Cinta pandang pertama. Tapi saya ni pemalu orangnya, lagipun masih sekolah, saya x nak ambil langkah kurang bijak mulakan percintaan.

Tiap2 pagi saya akan berada di beranda tngkat 3 depan kelas semata2 nak lihat Farah. Masa di tingkatan 3, saya terpaksa berpindah sebab ibu bapa bertukar tempat kerja.

Saya sambung belajar di UITM dan ambil kursus Civil Eng. Satu hari, Farah chat melalui Facebook. Masa tu lagi lah terarah saya kepadanya sbab mmg dari dulu lagi saya suka. Tapi masa tu Farah dah ada bf. Smpai satu msa dia putus dengan bf dia. Saya pun mula mngenali dia secara dekat. Sampai tamat pngajian saya kerja sbgai Engineer (kontrak). Farah masa tu kerja sambilan. Sesekali, bila tiba waktu cuti n saya balik kampung, saya bawa kluar mkn2. Lama kami kenal tapi masih xkahwin2 sebab saya takut kalau xstabil lagi nanti kena tolak.

Kalau belum kahwin pula hanya manis permulaan. Ada kdang gaduh2 biasa, yang teruk pun saya terima, ada smpai kena tunggu Farah 2jam lebih baru boleh keluar (sebab Farah janji awal, saya trpaksa tunggu). Tapi dia sikit pun xminta maaf. Saya xapa lagi. Buffday pula saya bagi cincin emas, jam dan lain2. Dia xda duit pun saya pinjamkn siap ribu2. Mmang saya dah ungkit di sini, cuma nak bgitahu xda pun Farah nk hargai, time gaduh saya xdilayan. Lama kelamaan makin rapat makin teruk perangai yang saya tahu. Msej lelaki lain.
1st saya tahu okey laa dia bg tahu faktor kerja sbab msej rakan kerja. Tapi yang next msej customer pkul 12 tgh mlam, siap pasal jodoh2 lagi sembang. Yang lelaki pula macam nk masuk minang. Itu ah fktor orang ketiga.

Sekarang sya dh diabaikan. Bodoh juga saya walau belajar tnggi2. Dia pula buat mcm xbersalah. Siap mnyoal saya, kalau dia xbalas nnti yang ketiga tu x tahu dia dah ada pakwe belum. Tapi dia sembang panjang2 lain2 hal ok pula. Mnyesal pun ada. Pesanan saya, kalau dah kukuh dan betul2 nak kahwin saja boleh utk mngenali seseorang. Mungkin salah saya, hold relations sbab kurang keyakinan?

(144)

JIKA ANDA rasa artikel ini bermanfaat, klik "LIKE" dan "SHARE" supaya sahabat anda turut sama mendapat manfaatnya.

About Syahidatul Akmal Dunya

Isikan maklumat Nama dan E-mel dibawah untuk menerima setiap artikel baru melalui e-mel. Terima kasih. Jazak Allah Khayr.

Delivered by Bercinta Selepas Nikah

Leave a Comments

Scroll To Top
shared on wplocker.com